Virgjeresha Karakteristikat - Karakteristikat e Virgjereshes

Virgjeresha Karakteristikat - Karakteristikat e Virgjereshes

Virgjëresha

(23 Gusht - 22 Shtator)

Dualizmi : Magnetik

Elementi : Toka

Veçantitë : I paqëndrueshëm
Virgjëresha është e rezervuar, modelte, praktike, punëtore dhe me aftësi dalluese, analitike dhe e përpiktë, do që të dihë dhe të kuptojë.

Tipari më i mirë : Ndërgjegjshmëria
Planeti : Mërkuri: Perëndia e lashtë e komunikimit dhe e tregëtisë. Në astrologji Mërkuri komandon inteligjencën dhe llogjikën dhe ka tendëncë të jetë me temperament nevrik.

Simboli: Virgjëresha: përfaqëson pastërtinë e qëllimit, modestinë, zellshmërinë dhe i përdor talentet e tij për të ndihmua të tjerët. Zanonisht virgjëresha paraqitet duke mbajtur një duall gruri që simbolizon përdorimin e ideve dhe aftësive për të ushqyer botën.

Piktografi : Simboli përfaqëson Virgjëreshën, kurse piktografi organet riprodhuese të mbyllura dhe të paprekura. Nga ana simbolike, piktografi është një vijë e drejtë e bashkuar me dy vija të kthyera, sejcila është e kryqëzuar, që pëfaqëson urtësinë të lidhur me ndjenjat dhe emocionet të kryqëzuara dhe praktike.

Moto: Analizoj

Polariteti : Peshqit, Virgjëresha është shenja e punës dhe përmirësimit të vetvetes. Të lindurit nën këtë shenjë janë perfeksionistë që analizojnë faktet eë të gjejnë të vertetën, dhe gjejnë gjithë informacionin e disponueshëm. Peshqit nga ana tjetër janë shenja e kundërt e Virgjëreshës sepse janë shenja e illusionit dhe e vetëmashtrimit. Peshqit kanë tendencë të ëndërrojnë me syhapur, të imagjinojnë, të ikin nga realiteti.

Pjesa e trupit : Sistemi nervor dhe zorrët, Të lindurit në këtë shenjë kanë tendencë të sëmuren nga stresi tensioni nervor si dhe janë të prekshën nga ulçera.

Dita me fat : E mërkura

Numrat me fat : 5 dhe 3

Guri i çmuar : Zafiri, që sjell qetësinë mendore dhe mbron kundra sëmundjeve apo plagosjeve.

Ngjyra : Blue e thellë dhe gri që janë ngjyra klasike të finesës dhe shijes.

Lulet : (Morning glory) dhe (pansy) manushaqe tringjyrëshe

Pemët : Arra

Metali : Mërkuri

Kafsha : Kafshët e vogla shëpiakeRreziqet : Virgjëresha ndonjëherë zëmërohet dhe zihet me të tjerët sepse ata ndërhyjnë duke kritikuar dhe sepse mbajnë në pozicion të vrazhdë.